Curs MANAGER PROIECT, autorizat ANC, cod COR 242101

Ți-ai luat licența? Ai idei de proiecte? Ai nevoie de finanțare pentru proiectele tale? Cauți parteneri care să se implice alături de tine? Îți dorești ca proiectele tale să devină realizabile?

Îți dorești să înveți practic unde să cauți surse de finanțare, să scrii o fișă de proiect, să gestionezi resursele unui proiect, să implementezi activitățile proiectului, să monitorizezi proiectele finanţate din domeniul instituțiilor publice și al organizațiilor neguvernamentale?

Atunci te invităm la cursul nostru de Management de proiect.

Vei învăța pas cu pas cum să planifici, implementezi, monitorizezi și evaluezi un proiect, vei învăța care sunt instrumentele de care ai nevoie și cum să le aplici în fiecare etapa a proiectului tău. Vei învăța cum să scrii o fișă de proiect, cum să lucrezi într-o echipă de proiect și cum să obții finanțare pentru proiectele tale.

Vei avea acces la studii de caz din diverse proiecte care au obţinut finanţare şi ale căror rezultate au fost pe măsura aşteptărilor, în special proiecte din domeniul social (delincvență juvenilă, violență domestică, consum de alcool și droguri), având astfel o excelentă oportunitate de orientare și de dezvoltare în carieră.

CURS AUTORIZAT MANAGER PROIECT

codul COR al ocupației – 242101

- înscrieri în limita a 16 locuri -

- cursul poate fi achiziționat și din catalogul

• Certificat de absolvire autorizat de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și de către Ministerul Educației Naționale, conform Ordonanței Guvernului României nr 129 din 2000 republicată.
  • Primești suportul cursului
  • Pauzele de cafea sunt incluse în costul cursului
Pentru a știi la ce să te aștepți poți agenda evenimentului.

Voucher în valoare de 50 de lei, ce poate fi folosit la cursurile Asociației Catharsis:

Îmi rezerv acum locul

Tips: Înscrie-te prin formularul online. La atingerea limitei de 16 participanți formularul va deveni inactiv.

Cum este cursul și ce vei învăța

La cursul manager proiect vei dobândi cunoştinţele necesare pentru dezvoltarea unui PROIECT prin: definirea scopului şi a obiectivelor, identificarea sarcinilor şi a modului prin care obiectivele vor fi atinse, cuantificarea resurselor necesare, precum şi stabilirea bugetelor şi termenelor de finalizare. Vei dobândi de asemenea, tehnici de soluționare a problemelor, de identificare a riscurilor, care te vor ajuta la implementarea oricărui proiect.

În cadrul cursului Manager proiect ne propunem să abordam elemente specifice proiectelor şi managementului de proiect şi să îți oferim o serie de instrumente pe care să le poți prelua, adapta şi aplica în propriile tale proiecte, indiferent de domeniul de activitate.

Cursul este structurat pe următoarele capitole:

1. Stabilirea scopului proiectului – stabilirea obiectivelor strategice ale proiectului; identificarea şi selectarea opţiunilor pentru proiect; fundamentarea necesității şi fezabilității proiectului; pregătirea propunerii de proiect;

2. Stabilirea cerinţelor de management integrat al proiectului – stabilirea obiectivelor operaţionale ale proiectului; descompunerea proiectului în structuri elementare; pregătirea specificaţiilor proiectului; asigurarea conformității cu cerinţele de reglementare;

3. Planificarea activităţilor şi jaloanelor proiectului – identificarea şi prioritizarea activităţilor şi evenimentelor cheie ale proiectului; elaborarea planului detaliat al proiectului; monitorizarea şi adaptarea planului proiectului pentru a corecta devierile; propunerea de soluţii pentru rezolvarea problemelor apărute;

4. Gestiunea utilizării costurilor şi a resurselor operaţionale pentru proiect – planificarea resurselor şi costurilor necesare proiectului; modalitățile de procurare a resurselor proiectului; stabilirea modalităţilor de asigurare a resurselor pentru proiect; asigurarea managementul financiar a proiectului;

5. Realizarea procedurilor de achiziţii pentru proiect – elaborarea documentelor necesare contractelor de achiziţii pentru proiect; Selectarea furnizorilor; realizarea negocierii; verificarea contractelor;

6. Managementul riscurilor – identificarea riscurilor ce pot afecta proiectul; implementarea măsurilor de control al riscurilor; controlul eficacității masurilor adoptate pentru minimizarea riscurilor;

7. Managementul echipei de proiect – condiţiile de recrutare şi angajare a membrilor echipei de proiect; elaborarea planurilor şi metodelor de lucru pentru echipa de proiect; repartizarea sarcinilor, monitorizarea şi controlul performanţelor echipei de proiect; evaluarea performanţelor echipei şi asigurarea feedback-ului necesar.

8. Managementul comunicării în cadrul proiectului – identificarea şi stabilirea cerinţele de comunicare în cadrul organizatei; asigurarea comunicării cu toate persoanele interesate în proiect; asigurarea unui sistem de monitorizare şi raportare a procesului proiectului;

9. Managementul calităţii proiectului – identificarea cerinţele de calitate în cadrul proiectului; stabilirea proceduri de planificare, urmărire şi control a calităţii; evaluarea calității rezultatelor proiectului.

După parcurgerea programului, vei fi capabil:

1.  Să identifici obiectivele strategice ale proiectului, să descrii modul de identificare a problemelor de rezolvat, să justifici și să fundamentezi necesitatea și fezabilitatea proiectului, să realizezi propunerea în formă standardizată.

2. Să interpretezi obiectivele strategice ale unui proiect, să dezvolți în mod detaliat obiectivele operaționale pentru cerințele identificate și să structurezi sarcinile proiectului pe activități elementare, distincte pentru a facilita și verifica realizarea și progresul proiectului în concordanță cu planul stabilit.

3. Să identifici și să ordonezi activitățile și evenimentele cheie ale proiectului în cadrul unui plan detaliat care să permită implementarea unui proiect într-un timp determinat, cu estimarea și gestionarea resurselor necesare.

4. Să estimezi necesarul de resurse corespunzătoare activităților distincte ale proiectului, să identifici sursele și să elaborezi planul de management al proiectului.

5. Să derulezi proceduri de achiziție de bunuri, lucrări și servicii, necesare proiectelor.

6. Să evaluezi factorii de risc în derularea unui proiect și să adopți măsuri optime de control, în vederea minimizării acestora.

7.  Să recrutezi resurse umane în vederea construirii echipei de proiect și să evaluezi performanța echipei.

8.  Să stabilești modalitățile, canalele și procedurile eficiente de colectare și transmitere a informațiilor operaționale privind derularea proiectului.

9.  Să stabilești măsurile și responsabilitățile pentru asigurarea calității proiectului.

Examenul de absolvire

Constă într-un test grilă și prezentarea unui PROIECT REALIZAT ÎN ECHIPĂ. Pentru elaborarea proiectului, participantii beneficiază de asistență din partea formatorilor.

Cui se adresează cursul
  • persoanelor cu studii superioare care doresc să înceapă o carieră în domeniul MANAGEMENTULUI DE PROIECT și care doresc să îşi dezvolte abilităţile personale şi profesionale pentru a deveni MANAGERI DE PROIECT.
Formator

dr. Zoe-Doina Niță, coordonator de formare în cadrul Asociației pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale și Educaționale CATHARSIS. Cursuri dezvoltate în cadrul asociației: Manager de Proiect; Metode și tehnici interactive de autocunoaștere și dezvoltare personală utilizate în lucrul cu copii și adolescenți; Mangementul furiei; Abordarea terapeutică a tulburărilor cauzate de uzul de substanțe. Alte cursuri dezvoltate și susținute până în prezent: Dezvoltare personală; Educație financiară; Antreprenoriat social; Curs de bază în adicții susținut la Masterul de Probațiune din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București.

Taxa de participare
Taxa de participare se plătește prin transfer bancar, în contul deschis la BCR - Sucursala Dorobanți – București, IBAN: RO70RNCB0280137999970001, CIF 32395960, cu mențiunea "Taxa curs FORMATOR".

ATENȚIE! confirmarea locului se face doar după trimiterea dovezii plății, pe adresa cursuri@asociatiacatharsis.ro, în limita a 16 locuri pe curs.
Locație

București, Piața Valter Mărăcineanu 1-3, intrarea 2, etaj 3, sala 116, sector 1

Îmi rezerv acum locul

Vă stăm la dispoziție pentru detalii și înscrieri

E-mail: cursuri@asociatiacatharsis.ro

Copyright © 2018, Asociatia Catharsis. All rights reserved.