50 de minute cu obiectiv - Modele practice și tehnici avansate de lucru cu clientul în cabinet și online, 20 credite CPR

20 credite CPR pentru psihologi clinicieni și psihoterapeuți (vezi aviz)

Suportul cursului și dreptul de a-l folosi în activitatea ta practică.
20 de credite de formare profesională pentru psihologii înscriși în Colegiul Psihologilor din România (CPR):
Comisia de Psihologie Clinică și Psihoterapie
Pentru a știi la ce să te aștepți poți descărca agenda evenimentului.

Cui se adresează cursul

Psihologilor absolvenți ai unei instituții de învățământ superior (cu durata de 4 ani sau de 3 ani – învățământ în sistem Bologna); psihologilor cu atestat de liberă practică

Profesioniștilor din domeniul psihoterapiei, psihiatriei, asistenței sociale sau consilierii psihologice, care desfășoară activități de diagnostic, evaluare clinică, psihoterapie, consiliere psihologică, dezvoltare și optimizare personală, inclusiv activități de expertiză psihologică.

Ce vei învăța la curs

Programul a plecat de la o nevoie reală a tuturor practicienilor, și anume organizarea și desfășurarea primei întâlniri cu un client - copil sau adult, într-un cabinet se psihologie, psihoterapie sau de consiliere (vocațională). Fiecare parte a relației vede, aude și simte în mod diferit; în consecință, reține diferit și tot diferit pune în aplicare ceea ce s-a comunicat, verbal și non-verbal, în cele 45-50 de minute cât durează, în mod obișnuit, o sesiune de consiliere/psihoterapie.

Pentru o relație de lungă durată, bazată pe încredere chiar din prima sesiune, psihologul se întreabă:

• Cu ce cuvinte îmi pot transmite mesajul astfel încât clientul să îl integreze cu minimum de distorsiuni?
  • Ce elemente din observare pot folosi și cum le pot interpreta astfel încât să-mi completez mesajul verbal transmis de client?
  • Cum ghidez clientul astfel încât să-și descopere resursele, comportamentele și stările necesare în momentul respectiv și în viitor, chiar din prima sesiune?
  • Care este un model de bază pe marginea căruia să pot lucra cu orice tip de client, cu orice temă adusă în cabinet?
  • Cum ghidez procesul pe care îl propun folosind minimum de conținut?
  • Care sunt părțile implicate în situația prezentată de client? Cum abordez sistemic o poveste prezentată de o singură parte la sistem?
  • Cum îmi gestionez propria stare în cele 50 de minute?
  • Cum îmi pot folosi propria stare în scopul consolidării relației?
  • Care este cel mai potrivit model de organizare a unei sesiuni și de contractare a unui pachet de sesiuni?

Cursul are un caracter aplicativ, practic. Suportul de curs va fi însoțit de fișele de lucru pentru clienți, care vor fi utilizate de către participanți în activitatea de învățare. Vor fi utilizate jocul de rol, brainstorming-ul, activitatea în grupuri, studii de caz.

Formator

Lucia Elena Popescu, psiholog, psihoterapeut neurolingvist. Lucia își desfășoară activitatea atât în practică privată, cât și în cadrul unui centru medical dedicat tratării diabetului și complicațiilor acestuia, unde are rol dublu: psihoterapeut și coordonator&moderator al sesiunilor de educație a pacienților cu diabet de toate vârstele, care astfel primesc informații de actualitate cu privire la stilul de viață sănătos și gestionarea afecțiunilor cu care aceștia se confruntă.

Consideră că o strategie mintală adecvată susține întodeauna efortul personal în direcțiile dorite -  sănătate, profesie, educație etc.; de aceea, prin practica ei dorește să susțină tinerii și adulții atât în a se adapta la lumea exterioară, cât și în a-și înțelege mai bine lumea interioară.

Din experiența ei de tranining, învățare și dezvoltare de peste 15 ani, menționăm ca relevante două colaborări - NBCC România în calitate de Master Trainer pentru programul Mental Health Facilitator și cea cu NLPt Austrian Institute și Mindmaster Romania unde se află în formare pentru a deveni trainer de psihoterapie neurolingvistică.

Mai multe informații despre activitatea și rezultatele ei pot fi găsite pe site-urile www.mai-bine.ro și www.titasitelu.ro.

Contribuția pentru participare

Este de 600 lei și se plătește prin magazinul online (o plată simplă cu cardul și ai 10% reducere) sau în contul Asociației pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale și Educaționale CATHARSIS (CIF 32395960) deschis la BCR, IBAN RO70RNCB0280137999970001. Factura este emisă și transmisă via e-mail cu datele completate în magazinul online, ulterior plății (verifică primirea ei inclusiv în secțiunea Spam sau Promoții).

Reduceri de nota 10*:
                    10% pentru plata integrală
                    10% pentru membrii Catharsis (foști cursanți - calitatea de membru Catharsis se
                            obține o dată cu participarea la un curs și se păstrează pe viață)
                    10% pentru un grup de minim 5 persoane (reducere aplicabilă întregului grup)

*pentru a beneficia de reduceri folosește înscrierea prin formular

Formular de înscriere

Tips: Înscrie-te prin formularul online. Vei primi proforma via e-mail (verifică și în spam).
Locurile se ocupă în ordinea efectuării plății și a locurilor disponibile.

Plată integrală cu cardul - 540 lei

Tips: Achiziționează cursul din magazinul online și ai locul rezervat.
Poți vedea în timp real numărul de locuri disponibile.

Locație

Online, prin platforma Zoom

Pentru detalii suplimentare ne găsești la
cursuri@asociatiacatharsis.ro

Copyright © 2020, Asociatia Catharsis. All rights reserved.