Curs Poveștile terapeutice, 10 credite CPR, 8-9 dec 2023
logo-img

Shopping cart

Subtotal:

$78.00
24 iulie, 2022

ALEGE MUNTELE PE CARE VREI SĂ-L ESCALADEZI (Alege-ți obiectivul)

Nu te lăsa influențat de ceea ce spun alți: “muntele acela e mai frumos” sau “acela pare mai usor de escaladat.” Ești pe cale să depui mult efort și entuziasm în realizarea obiectivului și, fiind singura persoană responsabilă pentru această alegere, asigură-te că ești sigur de ceea ce vrei să faci.

AFLĂ CUM SĂ ESCALADEZI MUNTELE (Informează-te)

Adeseori poți vedea muntele de la distanță – frumos, interesant, plin de provocări. Totuși, ce observi atunci când încerci să-l escaladezi? Este înconjurat de drumuri, între tine și obiectivul tău stau păduri și ceea ce părea clar pe hartă este mult mai complicat în realitate. Așadar, trebuie să încerci toate drumurile și potecile până când, într-o zi te vei găsi în fața vârfului pe care intenționai să-l cucerești.

ÎNVAȚĂ DE LA CINEVA CARE A MAI FOST ACOLO (Întrebă-i pe cei cu experiență)

Oricât de unic crezi că esti, este întotdeauna cineva care a avut același vis înaintea ta și care a lăsat semne în urmă, care vor face cățărarea mult mai ușoară: cel mai bun loc de prins o frânghie, drumuri marcate, crengi rupte, pentru a face trecerea mai ușoară. Este provocarea și responsabilitatea ta, dar niciodată nu uita că experiențele altor oameni sunt întotdeauna de folos.

PERICOLELE, VĂZUTE DE APROAPE, SUNT CONTROLABILE

Când începi să urci pe muntele visurilor tale, acordă atenție lucrurilor din jurul tău. Sunt de asemenea și prăpăstii, crăpături imperceptibile și pietre care au devenit alunecoase precum gheața, din cauza ploii și a vântului. Dar dacă știi unde pășești, vei vedea fiecare obstacol și vei fi în stare să-l ocolești.

PEISAJUL SE SCHIMBĂ, AȘA CĂ PROFITĂ CÂT POȚI

Bine-înțeles că trebuie să te gandești întotdeauna la obiectivul tău – cucerirea vârfului. Totusi, în timpul urcării, peisajul se schimba, așa că te poți opri să privești panorama. Cu fiecare pas pe care îl faci, poți descoperi din ce în ce mai multe, așa că fă-ți timp să descoperi lucruri noi.

RESPECTĂ-ȚI TRUPUL

Vei fi în stare să escaladezi muntele numai dacă îți îngrijești corpul așa cum trebuie. Ai tot timpul din lume, așa ca nu-i cere prea multe corpului tau. Dacă mergi prea repede, vei obosi și vei abandona la jumatatea drumului. Dacă mergi prea încet, te va prinde noaptea din urmă și te vei rătăci. Bucură-te de peisaj, bea apă rece de izvor și mănâncă toate fructele pe care ți le oferă natura, dar continuă să mergi.

RESPECTĂ-ȚI SUFLETUL

Nu repeata “O voi face!”. Sufletul tău deja știe asta. Sufletul tău are nevoie să profite de acestă plimbare lungă în scopul de a crește și a depași orizontul, până atinge cerul. Obsesia nu te va ajuta să-ți împlinești țelul și vei sfârși în a strica plăcerea urcării. Pe de altă parte, nu trebuie nici să spui: “E mai greu decât credeam”, deoarece asta îți va scădea puterea interioară.

FII PREGĂTIT SĂ MERGI MAI MULT

Distanța până la vârful muntelui este mai mare decât ai crezut. Va veni un moment în care ceea ce părea atât de aproape este în continuare departe. Dar, din moment ce ești pregătit să mergi înainte, asta nu ar trebui să fie o problemă.

BUCURĂ-TE CÂND AJUNGI ÎN VÂRF

Plângi, bate din palme, strigă cu voce tare că ai reușit; lasă vântul să-ți purifice mintea, să-ți deschidă ochii și să-ți șteargă praful de pe inimă. Ceea ce odată era doar un vis, o viziune, este acum o parte din viața ta. Ai reusit, și asta e bine.

FĂ O PROMISIUNE

Acum că ți-ai descoperit puterea pe care nu știai că o ai, promite-ți că o vei folosi tot restul vieții tale și propune-ți ca în viitor să mai cucerești un munte și să începi o nouă aventură.

SPUNE-ȚI POVESTEA

Da, împărtășeste povestea ta cu alții. Fii un exemplu pentru ceilalți! Spune tuturor că e posibil, iar apoi și alții vor căpăta curajul de a escalada propriul lor munte.

Tag-uri articol:Paulo Coelhoeducatie