Datorită Ție va fi mai bine! - Campania 3.5% pentru educație

Vă mulțumim pentru susținerea asociației Catharsis prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit.

CE ESTE “SISTEMUL 3,5%”?

Descarcă – Completează – Depune

Fiecare cetățean care obține un venit, a plătit statului un impozit. 3,5% este un sistem prin care cetățenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu o parte din impozite.

Dacă doriși ca, prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit statului pentru salariul din anul 2019, să susțineți activitatea Asociaței Catharsis, urmați etapele de mai jos, cel târziu până la data de 25 MAI 2020.

VENITURI DIN SALARIU:

Etapa 1: dacă ați avut venituri doar din salariu:  descărcați de aici FORMULARUL 230 precompletat cu datele asociației Catharsis.

Etapa 2: Pentru venituri din salariu: completați cu datele de identificare (pct. I) Și semnați (semnatură contribuabil). Restul rubricilor nu sunt obligatoriu să fie completate. Anexa informativă cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o găsiți în acelaè™i document PDF.

• Formularul se completează de mână, în două exemplare, unul se depune la administrația finanțelor Publice, celălalt rămâne la dvs. Cu numărul de înregistrare primit la depunerea la administrația finanțelor Publice.
  • Suma corespunzătoare a 3,5% din impozit, poate rămâne necompletată, deoarece, cf. Art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii Și virării sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat ..."
  • Se poate depune un singur formular 230 pe an! Prin sistemul 3,5% se poate redirecționa anual unei singure asociație!

Etapa 3: depuneți formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimițeți formularul PRIN POȘTÄ‚, cu scrisoare recomandată, la administrația finanțelor Publice a localității de domiciliu – din actul de identitate (potrivit legii este acceptată Și adresa unde locuiește efectiv contribuabilul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România) sau la administrația finanțelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. Adresa companiei/instituției angajatoare).

• Adresele administrațiilor finanțelor Publice le găsiți aici: ADRESE - CLICK AICI.
  • În cazul în care doriți să trimiteți prin poștă, programul majorității oficiilor poștale este:  Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar sâmbată: 08:00-14:00 (unele oficii poștale). Mai multe detalii găsiți AICI

ALTE VENITURI ÎN AFARA SALARIULUI (ex: profesiile liberale):

Etapa 1: dacă ați avut alte venituri în afara salariului:  descărcați de aici FORMULAR 200 (ex: profesii liberale, etc.).

Anul precompletat în formular este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venit, deja achitat de dvs., din anul financiar încheiat 2017.

Etapa 2: pentru alte venituri în afara salariului: completați și semnați (semnatură contribuabil) formular 200, citind cu atenție instrucțiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut. Anexa informativă cu instrucțiunile detaliate de completare a formularului 200 o gasiti aici.

• Formularul se completează de mână, în două exemplare, unul se depune la administrația finanțelor publice, celălalt rămâne la dvs. Cu numărul de înregistrare primit la depunerea la administrația finanțelor publice.
  • Suma corespunzătoare a 2% din impozit, poate rămâne necompletată, deoarece, cf. Art. 84, alin. 3 din codul fiscal: "...organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat ..."
  • Se poate depune un singur formular 200 pe an! Prin sistemul 2% se poate redirecționa anual unei singure asociație!

Etapa 3: depuneți formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimițe formularul PRIN POȘTÄ‚, cu scrisoare recomandată, la administrația finanțelor Publice a localității de domiciliu – din actul de identitate (potrivit legii este acceptată Și adresa unde locuiește efectiv contribuabilul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România) sau la administrația finanțelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. Adresa companiei/instituției angajatoare).

INFORMAȚII UTILE:

1. Datele Asociației Catharsis

Denumire Entitate Nonprofit: ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTAREA SERVICIILOR SOCIALE Și EDUCAȚIONALE - CATHARSIS

Cod de identificare fiscală a entității non-profit: 32395960

Cont Bancar (IBAN): RO70 RNCB 0280 1379 9997 0001

2. Conform art. 84, alin. 2 din codul fiscal, orice contribuabil, poate dispune direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală dorește (asociație, fundație etc.). Practic în acest fel dvs. Decideți și transmiteți statului modul în care doriți să fie repartizată o parte din impozitul dvs. pe venit. Aceasta sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean către asociația dorită de acesta!

3. Redirecționarea a 3,5% are caracter confidențial. În conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor (Asociația Catharsis) obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă "identitatea vreunei persone fizice sau juridice".

4. Pentru a putea urmări încasarea sumelor direcționate către noi, vă rugăm să ne scrieți pe adresa catharsis.office@gmail.com precizând administrația financiară la care ați depus/trimis formularul completat.

5. Daca doriți mai multe informații in legătura cu aceaste etape, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

E-mail: catharsis.office@gmail.com

E-mail: contact@asociatiacatharsis.ro