Proiecte

proiecte

...detalii

Implică-te!

doneaza

...detalii

Să ne cunoaştem!

contact

...detalii

Datorită ţie va fi mai bine! - Campania 3.5% pentru Educație

Vă mulțumim pentru susținerea Asociației Catharsis prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit.

CE ESTE “SISTEMUL 3,5%”?

Descarcă – Completează – Depune

Fiecare cetăţean care obține un venit, a plătit statului un impozit. 3,5% este un sistem prin care cetățenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu o parte din impozite.

Dacă doriți ca, prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit statului pentru salariul din anul 2019, să susţineţi activitatea Asociației Catharsis, urmați etapele de mai jos, cel târziu până la data de 25 MAI 2020. 

 

VENITURI DIN SALARIU:

Etapa 1: Dacă aţi avut venituri doar din salariu:  descărcați de aici FORMULARUL 230 precompletat cu datele Asociației Catharsis.

Etapa 2: Pentru venituri din salariu: completaţi cu datele de identificare (pct. I) şi semnaţi (Semnatură contribuabil). Restul rubricilor nu sunt obligatoriu să fie completate. Anexa informativă cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o găsiţi în același document PDF.

  • Formularul se completează de mână, în două exemplare, unul se depune la Administraţia Finanţelor Publice, celălalt rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunerea la Administraţia Finanţelor Publice.
  • Suma corespunzătoare a 3,5% din impozit, poate rămâne necompletată, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligaţia calculării, reţinerii şi virării sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat ..."  
  • Se poate depune un singur formular 230 pe an! Prin sistemul 3,5% se poate redirecționa anual unei singure asociație!

Etapa 3: Depuneţi formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiţeţi formularul PRIN POŞTĂ, cu scrisoare recomandată, la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu – din actul de identitate (potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv contribuabilul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România) sau la Administraţia Finanţelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/instituţiei angajatoare).

  • Adresele Administraţiilor Finanţelor Publice le găsiţi aici: ADRESE - CLICK AICI.
  • În cazul în care doriţi să trimiteţi prin poştă, programul majorităţii oficiilor poştale este:  Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar Sâmbată: 08:00-14:00 (unele oficii poştale). Mai multe detalii găsiţi AICI

 

ALTE VENITURI ÎN AFARA SALARIULUI (ex: profesiile liberale):

Etapa 1: Dacă aţi avut alte venituri în afara salariului:  descărcaţi de aici FORMULAR 200 (ex: profesii liberale, etc.).

Anul precompletat în formular este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venit, deja achitat de dvs., din anul financiar încheiat 2017.

Etapa 2: Pentru alte venituri în afara salariului: completaţi şi semnaţi (Semnatură contribuabil) FORMULAR 200, citind cu atenţie instrucţiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obţinut. Anexa informativă cu instrucţiunile detaliate de completare a formularului 200 o gasiti AICI.

  • Formularul se completează de mână, în două exemplare, unul se depune la Administraţia Finanţelor Publice, celălalt rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunerea la Administraţia Finanţelor Publice.
  • Suma corespunzătoare a 2% din impozit, poate rămâne necompletată, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligaţia calculării, reţinerii şi virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat ..."  
  • Se poate depune un singur formular 200 pe an! Prin sistemul 2% se poate redirecționa anual unei singure asociație!

Etapa 3: Depuneţi formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiţe formularul PRIN POŞTĂ, cu scrisoare recomandată, la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu – din actul de identitate (potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv contribuabilul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România) sau la Administraţia Finanţelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/instituţiei angajatoare).

  • Adresele Administraţiilor Finanţelor Publice le găsiţi aici: ADRESE - CLICK AICI.
  • În cazul în care doriţi să trimiteţi prin poştă, programul majorităţii oficiilor poştale este:  Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar Sâmbată: 08:00-14:00 (unele oficii poştale). Mai multe detalii găsiţi AICI

 

INFORMAŢII UTILE: 

1. Datele Asociației Catharsis

     Denumire entitate nonprofit: ASOCIAŢIA PENTRU DEZVOLTAREA SERVICIILOR SOCIALE ŞI EDUCAŢIONALE - CATHARSIS

     Cod de identificare fiscală a entităţii non-profit: 32395960

     Cont bancar (IBAN): RO70 RNCB 0280 1379 9997 0001

2. Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune direcţionarea a 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizaţie non-guvernamentală doreşte (asociaţie, fundaţie etc.). Practic în acest fel dvs. decideţi şi transmiteţi statului modul în care doriţi să fie repartizată o parte din impozitul dvs. pe venit. Aceasta sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcţionată de către fiecare cetăţean către asociaţia dorită de acesta!

3. Redirecţionarea a 3,5% are caracter confidenţial. În conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor (Asociația Catharsis) obţinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obţine informaţii cu caracter fiscal din care să reiasă "identitatea vreunei persone fizice sau juridice".

4. Pentru a putea urmări încasarea sumelor direcționate către noi, vă rugăm să ne scrieți pe adresa catharsis.office@gmail.com precizând Administrația Financiară la care ați depus/trimis formularul completat.

5. Daca doriţi mai multe informaţii in legătura cu aceaste etape, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi.

E-mail: catharsis.office@gmail.com

E-mail: contact@asociatiacatharsis.ro

Site: www.asociatiacatharsis.ro  

 
Parteneri
apfr midocar asoc joy colegiu oscar asoc apaca por plaza plaza