Conferința online psihoeducație 07.05.2020

Prevenirea consumului de droguri la adolescenți

Venim în întâmpinarea nevoilor de cunoaștere, de curiozitate, de reamintire și de a fi la zi cu efectele și caracteristicile drogurilor prezente în viața adolescenților. Totodată, ne dorim să te sprijinim în demersul de a avea mai multe strategii adecvate de comunicare, de informare, de îndrumare și orientare a tinerilor cu care te întâlnești în activitatea profesională.
Prin informațiile dobândite, legătura de încredere și siguranță elev-profesor va avea plus valoare. Aceasta se realizează prin satisfacerea unei prime nevoi de curiozitate și cunoaștere corectă de către elevi a limitelor și consecințelor pe termen scurt și lung a utilizării de substanțe legale și ilegale.
Cunoașterea argoului consumatorilor de droguri și a modului în care impactează acestea creierul adolescenților, precum și relațiile interpersonale dintre ei, duce la evitarea frângerii timpurii a unor vieți și la scăderea numărului de viitori adulți dependenți.
Înțelegerea motivației pentru care un tânăr alege să experimenteze sau să consume alcool, țigări, canabis ori alte droguri este oferită prin prezentarea modului în care satisfacerea sau nesatisfacerea nevoilor sociale umane duce la crearea unor conexiuni la nivel neurologic de stimulare artificială a unor neurotransmițători ai stării de bine (dopamină, oxitocină, serotonină și endorfine) prin uzul de substanțe.
Te așteptăm cu drag și ne informăm continuu ca să ne asigurăm că ești la zi în dialogul cu elevii dornici de cunoaștere și supuși provocării anturajului și a rețelelor de socializare.

Tiberiu Mincu, psiholog, formator
Asociația CATHARSIS