Principiile și Practica Terapiei Sexuale

Stimați colegi,

De curând a ieșit de sub tipar tratatul Principiile și practica terapiei sexuale - Editura Catharsis (2020), o lucrare valoroasă în domeniul sexologiei, ce nu trebuie să lipsească din biblioteca psihologului clinician sau psihoterapeutului care întâlnește în practica de zi cu zi clienți sau cupluri cu tulburări în sfera sexuală.

Acest tratat este traducerea cărții “Principles and Practice of Sex Therapy”, lucrare de referință în domeniul evaluării și tratării disfuncțiilor sexuale, ajunsă în prezent la cea de-a cincea ediție.

Volumul adună laolaltă părerile avizate ale unor experți internaționali în domeniu și ne ghidează în demersul de evaluare și conceptualizare, ajutându-ne să diferențiem între numeroasele disfuncții sexuale, dar și să punem în practica intervenții specializate de tratament.

În plus, lucrarea ține pasul cu noile conceptualizări în domeniu, urmărind îndeaproape modificările de terminologie și clasificare din ultima ediție DSM V. De asemenea, oferă informații valoroase și bine documentate prin studii validate științific despre tratament, adunând cele mai noi recomandări în farmacoterapie și psihoterapie.

Sunt destul de puține titlurile de specialitate în limba română pe această problematică – ceea ce afectează deopotrivă psihoterapeutul în activitatea profesională, dar și calitatea vieții pacientului –, așa că ne bucură această nouă și valoroasă apariție  la Editura Catharsis.

Lansarea tratatului a avut loc in compania invitatei speciale, psih. clinician principal, psihoterapeut de cuplu și familie, supervizor Iulia Oprea, căreia îi suntem recunoscători pentru traducerea acestui material deosebit de valoros

Cu considerație,
dr. Zoe-Doina NITA, Președinte Asociația CATHARSIS