Shopping cart
Caracteristicile specifice persoanelor codependente
Timpul nu vindecă codependența. Starea persoanelor codependente nu se îmbunătățește de la sine, ci se agravează în timp. Fericirea și mulțumirea devin tot mai îndepărtate, iar codependența extremă poate duce la depresii grave și uneori la ideație suicidară. Aceasta afectează rezistența organismului, favorizând apariția unor boli și accentuând riscul de comportamente periculoase. Pentru a contracara acest declin, este crucial să luăm măsuri care să abordeze cauzele profunde ale codependenței.
Citeste mai multFuria, ca prieten al copiilor
Furia, ca prieten al copiilor. Cum îi împrietenim pe cei mici cu furia.
Din momentul în care pășim în lume începem să experimentăm diferite emoții. Astfel, emoția fiind o prezență timpurie și permanentă în viețile noastre. Furia numărându-se printre emoțiile noastre primare. Furia este o emoție puternică care are la bază o tensiune emoțională, un distress emoțional.
Citeste mai multAnaliza comparativă a diagnosticului tulburărilor de personalitate, conform DSM-5 ȘI ICD-10
Manualul de Diagnostic și Clasificare Statistică a Tulburărilor Mintale a fost publicat pentru prima dată în anul 2013, de către Asociația Americană de Psihiatrie (APA). Sistemul de diagnostic a trecut prin multe schimbări semnificative, de la momentul publicării primei ediții, iar structura DSM-5 prezintă varianta cea mai recentă, mai vastă și mai complexă dintre toate edițiile.
Citeste mai multSindromul impostorului, atunci când te simți captiv în propria minte
În literatura recentă de specialitate a apărut un termen ce avea să descrie un aspect al psihismului nemaidiscutat până acum. Sindromul impostorului intern nu ne vorbește despre tendința reală a unei persoane de a înșela, ci de existența credinței că persoana este un impostor, în lipsa dovezilor din plan real.
Citeste mai multManagementul furiei - Arta de a negocia cu furia
Cu toții am cunoscut furia în viața noastră, fie că am simțit o stare de iritare care ne-a adus disconfort, fie că am experimentat crize de furie sau mânie intensă.
Citeste mai multEtapele Recuperării
ETAPELE RECUPERĂRII. Recuperarea este un proces de creștere personală în care fiecare etapă are propriile riscuri de recidivă și propriile sarcini de dezvoltare pentru a ajunge la etapa următoare.
Citeste mai multCum să escaladezi munții de Paulo Coelho - “Be like the flowing river”
Cum să escaladezi munții de Paulo Coelho - "Be like the flowing river"
Citeste mai multConferință psihoeducație 29.10.2021
Un concept adesea vehiculat în cadrul terapeutic (și nu numai) este acela de limite. De-a lungul dezvoltării noaste, în special, educaționale am întâlnit acest termen în matematică, geografie sau istorie și de fiecare dată ne indica imperativul „până aici!" sau „mai departe nu se trece!" ...
Citeste mai multCum folosești locusul controlului din prima sesiune cu un client?
Construct cu originea în teoria învățării sociale a lui Albert Bandura, locusul controlului (Locus of Control) este o dimensiune importantă a personalității, care a atras atenția cercetătorilor în ultimele patru decenii. El oferă o explicație a tendinței indivizilor de a atribui...
Citeste mai multEu și „momentul” meu cel mai greu în lupta cu Covid 19
Oricare ar fi frica ta, dacă te confrunți cu ea, aceasta o să se diminueze. Vine un moment de mare încercare, un moment în care ne este testată fiecare resursă în parte. Dacă nu ne dirijăm conștient mintea și stările, s-ar putea ca acest moment să ne provoace niște stări întâmplătoare nedorite. Așa am numit eu ,,moment" cea ce medicina l-a numit...
Citeste mai mult